<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">
16. maj

CSRD for små virksomheder

Som en del af en lille virksomhed spekulerer du måske på, om de store diskussioner om Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) berører dig. Her er, hvad du behøver at vide, og hvordan vi kan hjælpe dig med at komme i gang.

VI ER EN LILLE VIRKSOMHED, DER IKKE ER OMFATTET AF CSRD, SKAL VI GØRE NOGET LIGE NU?

Kort sagt, ja. Selvom CSRD måske ikke direkte gælder for din virksomhed lige nu, er forberedelserne til bæredygtighedsrapportering noget, der ikke kan ignoreres. At tage skridt mod bæredygtighed nu kan give din virksomhed en betydelig konkurrencemæssig fordel.

Og ja, der er flere love, du skal være opmærksom på. CSRD, som er et varmt emne lige nu, sammen med de tilhørende standarder ESRS, betyder mange nye love og krav. Derudover vedtog EU d. 24. april Corporate Sustainability Due Diligence direktivet (CSDDD), og du skal også begynde at holde øje med EU's taksonomi for miljømæssigt bæredygtige investeringer. Det er bare nogle eksempler.

Bæredygtighed er en rejse snarere end en destination. Det handler om at opbygge viden og begynde at tage små, men meningsfulde, skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Dette for at undgå panik, når deadline indtræffer, og bæredygtighedslove bliver gældende også for mindre og små virksomheder.

Vi kan være din hjælpende hånd for at komme i gang med bæredygtighedsarbejdet ved blandt andet at:

  • Kortlægge virksomhedens nuværende situation i forhold til bæredygtighed:
    • Dobbelt Væsentlighedsanalyse: Hvor har din virksomhed størst positiv og negativ bæredygtighedspåvirkning? Hvilke risici og muligheder findes for din virksomhed i forhold til bæredygtighed?
    • Interessentanalyse: Hvem påvirker vi, og hvem påvirker os? Vi kortlægger og analyserer, hvem der er jeres virksomheds vigtigste interessenter, og hvilke bæredygtighedsområder der er vigtige for dem.
    • Hvilke love, regler og rammer er vigtige for din virksomhed.

  • Udarbejde et klimaregnskab ved at beregne virksomhedens klimaaftryk. Det er et vigtigt skridt i CSRD-rapporteringen, og det er godt at blive bekendt med det allerede nu.

  • Udvikle virksomhedens bæredygtighedsarbejde fremadrettet ved at udarbejde en bæredygtighedsstrategi og handlingsplan.

Det handler om at identificere og håndtere bæredygtighedsrisici, både dem der allerede eksisterer, og dem der kan opstå. Bæredygtighed berører økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter, og det er vigtigt at forberede din virksomhed for eksempel på klimaændringer eller samfundsmæssige forstyrrelser, der kan påvirke jeres virksomhed. At være bevidst om disse muligheder og risici påvirker ikke kun dit virksomhedsbrand, men også dens fremtidige evne til at generere profit for aktionærerne.

At arbejde med bæredygtighed handler også om at opdage, hvilket potentiale din virksomhed har for at bidrage til en bedre verden. Det handler om at identificere de muligheder, der findes for din virksomhed i den igangværende globale omstilling. Hvordan kan din virksomhed komme med og udnytte de muligheder, der opstår? Der er mange fordele ved at satse på bæredygtighed, både nu og i fremtiden.

Er du usikker på, hvor du skal begynde?

Det kan være værd at søge ekspertise inden for området. Jeg kan for eksempel hjælpe dig som småvirksomhedsejer med at navigere disse nye krav og sørge for, at din virksomhed er godt forberedt til en bæredygtig fremtid. Vi har også udviklet en digital service, der integrerer data fra blandt andet årsregnskabet, HR-systemet og regnskabssystemet. På den måde har vi gjort det lettere at skabe en bæredygtighedsrapport.

Tøv ikke med at kontakte mig for rådgivning og støtte - du kan booke et møde med mig direkte her - eller kontakte os via knappen nedenfor.

Læs mere om, hvad bæredygtighedsrapportering er, og hvad det indebærer, samt hvordan vi arbejder med bæredygtighedsrapportering.

 

Kontakt os og lad os hjælpe dig i mål med CSRD

 

 

 

LENA NØRBÆK Customer Success Manager i Amesto. Lena har stærke kompetencer inden for bæredygtige kunderejser og forretningsudvikling.