Business NXT er den nye generation af Visma Business og er lige som Visma.net ERP en cloudbaseret løsning. Produktet er nyt og spændende, men samtidig velkendt og sikkert. Med den nye cloudbaserede løsning udbygger Visma sin ERP-portefølje af forretningssystemer og kan nu tilbyde ERP-løsning til virksomheder i alle størrelser og brancher.
Det er nærliggende at spørge: Hvad er egentlig forskellen på Business NXT og Visma.net ERP? Og hvilket af de to systemer passer bedst for mig? Jeg vil i her forsøge at besvare disse spørgsmål så systematisk og kortfattet som jeg kan.
HVAD ER EGENTLIG FORSKELLENE PÅ VISMA.NET ERP OG BUSINESS NXT?
Visma.net ERP og Business NXT er klart adskilt i det markedssegment, systemerne er designet til. Visma.net ERP er et automatiseret system, der er velegnet til mellemstore virksomheder i vækst. Systemet leveres som et standardprodukt med moduler og integrationer, der tilpasses dine behov inden for økonomi, logistik og rapportering, samt holde specialløsninger udenfor, i egne fagsystemer og tredjeparts leverandører.
Business NXT er et cloud-baseret ERP-system for mellemstore og store virksomheder, der har behov for en bred vifte af funktioner, integrationer og tilpasningsmuligheder. Systemet er særligt velegnet til virksomheder med et stort transaktionsvolumen og høje krav til ydeevne.
Systemerne er forskellige, hvad angår brugergrænseflade, hvordan grunddata og registre er bygget op, og hvordan systemerne bruges. Det er derfor den totale løsningskompleksitet i virksomheden og behovet for specialtilpasninger og pris, som primært udgør forskellene på systemerne.
Det skal siges, at systemerne har en del ligheder, såsom at begge systemer bruger de samme bank- og fakturaintegrationer, populært kaldet auto-tjenester, og at begge systemer er en fuldt integreret del af den samlede Visma.net platform, der styrer alle Vismas skytjenester.
Fælles for de to ERP-løsninger er, at de er designet til at samarbejde med mange andre systemer, med en stærk og åben API tilgængelig for alle. Det er muligt at udvikle sine egne integrationer og du kan vælge mellem integrationer, der allerede er fuldt udviklet. Opdateringer og vedligeholdelse af softwaren administreres centralt, hvilket gør det lettere at sikre, at alle bruger har adgang til den nyeste og mest sikre version – opdateringer sker for begge systemer 1 gang om ugen.
Jeg har her i oversigten samlet de vigtigste forskelle mellem de to ERP-systemer:
Ovenstående punkter udgør de vigtigste forskelle på overordnet niveau. Der kan desuden være forskelle imellem den måde de enkelte systemer er sat op på, ligesom det spiller en rolle, hvordan systemet anvendes.
HVAD BETYDER DET EGENTLIG FOR DIG? HVAD SKAL DU VÆLGE?
Det er vanskeligt at svare på uden at have talt med dig først, men der er nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv på forhånd, som vil guide dig i den rigtige retning.
Hvor standardiseret ønsker jeg at være?
Har jeg særlige behov, som normalt kræver felter eller arbejdsprocesser, der er udover det sædvanlige?
Hvor mange salgsordrer, indgående fakturaer, hovedbogsposteringer og integrationer er normale for din virksomhed?
Gør mængden eller hyppigheden af dataopdatering, at transaktionsmængde og performance bør kortlægges?
Har du Visma Business fra før, og ønsker en nem migration til skyen?
Jeg anbefaler dog stadig, at du etablerer en tæt dialog med din implementeringspartner. Cloudløsninger ændrer sig hele tiden, og det er vigtigt at revurdere sin løsning med jævne mellemrum. Ændringer kan f.eks. gøre det fordelagtigt for dig at aktivere ny funktionalitet og måske tage i velintegrerede tredjepartsløsninger i brug, som understøtter din virksomheds specielle behov. Eksempler herpå kan være forskellige branchesystemer, tidsregistrering, indgående faktureringssystemer, bank- og afstemningsløsninger m.m.
Jeg håber indlægget her har givet dig flere svar end spørgsmål.
Kontakt os gerne, så vi kan gennemgå dine behov og tage en god og konstruktiv dialog om din virksomheds rejse til skyen.