<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">
24. jun.

Hvad gør jeg, som skal videre fra C5?

Microsoft Dynamics C5 har i årevis været et trofast ERP-system for mange små og mellemstore virksomheder i Danmark og resten af Skandinavien. Med introduktionen i 1995 har C5 leveret solide løsninger inden for finansstyring, regnskab, lagerstyring, salgsordrer, indkøbsordrer, projektstyring og lønadministration. Men som teknologi udvikler sig, og Microsoft har skiftet fokus til andre produkter som Dynamics NAV (nu Business Central), står mange virksomheder over for udfordringen med at finde en erstatning for deres forældede C5-system.

Hvorfor er det vigtigt at opgradere fra et forældet ERP-system?

At fortsætte med at bruge et forældet ERP-system kan medføre en række ulemper, der påvirker virksomhedens effektivitet, sikkerhed og vækstpotentiale. Her er nogle af de mest presserende problemer:

  1. Manglende support: Uden løbende support og sikkerhedsopdateringer er systemet udsat for øgede risici for sikkerhedsbrud og tekniske problemer.
  2. Kompatibilitetsproblemer: Ældre ERP-systemer som C5 kan have svært ved at integrere med nye softwareløsninger og teknologier, hvilket kan hindre effektiviteten og innovationen i din virksomhed.
  3. Ydeevne og skalerbarhed: Forældede systemer er ofte langsommere og mindre skalerbare, hvilket kan påvirke produktiviteten negativt, især hvis din virksomhed er i vækst.
  4. Brugervenlighed: Moderne ERP-systemer tilbyder mere intuitive brugergrænseflader og bedre brugervenlighed. C5 kan være komplekst og kræve omfattende træning.
  5. Funktionalitetsbegrænsninger: Manglen på avancerede funktioner såsom dataanalyse, mobil adgang og cloud-integration i C5 kan begrænse din virksomheds muligheder.
  6. Øgede vedligeholdelsesomkostninger: Vedligeholdelse og reparation af et forældet system kan være dyrt og kræve specialiseret viden, som bliver stadig sværere at finde.
  7. Sikkerhedsrisici: Uden regelmæssige opdateringer er C5 mere sårbart over for cyberangreb og dataforringelse, hvilket kan føre til alvorlige sikkerhedsproblemer.
  8. Manglende overensstemmelse med regler og standarder: Ældre systemer kan have svært ved at opfylde nye lovgivningsmæssige krav og standarder, hvilket kan resultere i juridiske problemer og sanktioner.

 

Hvordan finder du en erstatning for C5?

  1. Vurder dine behov: Start med at evaluere din virksomheds nuværende og fremtidige behov. Overvej hvilke funktioner og integrationer, der er nødvendige for at understøtte din vækst og effektivitet.
  2. Undersøg markedet: Der er mange ERP-løsninger tilgængelige, der kan erstatte C5. Undersøg markedet grundigt for alternativer.
  3. Konsulter med eksperter: Rådfør dig med ERP-eksperter eller konsulenter, som kan guide dig igennem valget af det rette system baseret på dine specifikke behov og budget.
  4. Overvej skybaserede løsninger: Moderne ERP-systemer tilbyder ofte cloud-baserede løsninger, som giver fleksibilitet, sikkerhed og adgang fra hvor som helst.
  5. Planlæg overgangen omhyggeligt: En vellykket overgang kræver omhyggelig planlægning. Sikr, at dine data migreres korrekt, og at dit team får den nødvendige træning i det nye system.

Det senest introducerede ERP-system i Danmark er Business NXT fra Visma Software. Business NXT rummer alle de fordele, der følger med et moderne, skybaseret forretningssystem. 

Fordelene ved at opgradere til et moderne ERP-system

Ved at opgradere til et moderne ERP-system i skyen kan din virksomhed drage fordel af forbedret funktionalitet, øget sikkerhed, bedre integration og en mere brugervenlig oplevelse. Det kan hjælpe med at drive vækst og effektivitet, samtidig med at du minimerer risikoen for sikkerhedsproblemer og overholdelsesproblemer.

Hos Amesto Solutions Danmark er vi her for at hjælpe dig med at navigere i denne overgang. Kontakt mig for et uforpligtende møde, og lad os sammen finde den bedste ERP-løsning for din virksomheds fremtid.

Har du brug for hjælp til at skifte fra C5 til et nyt ERP-system? Jeg står klar til at rådgive dig. Kontakt mig i dag!

 

Mogens Rasmussen Mogens er salgsansvarlig hos Amesto og har hjulpet virksomheder med at navigere i ERP-landskabet igennem mange år. Arbejdet med særligt Visma ERP-systemer har givet Mogens værdifuld indsigt og kompetencer til at hjælpe med at vælge den forretningsløsning, som skaber størst mulig værdi for den enkelte virksomhed.